BLOG

Suomalaiset ufo-havainnot

Ufohavainnot Suomessa – tutustu lähes tuhanteen ufohavaintoon

Suomalaiset ufohavainnot ovat yleisempiä kuin uskommekaan. Suomessa havaitaan lähes joka kuukausi tuntemattomia lentäviä aluksia. Näistä havainnoista ylläpitää tietokantaa Suomen Ufotutkijat -yhdistys. Tietokanta on uskomattoman laaja. Se sisältää satoja raportteja ja valokuvia kohtaamisista.

Näin herkullisesta tietovarannoista oli tehtävä visualisointi. Suomalaiset ufohavainnot -visualisointi esittää yli 900 suomalaista ufohavaintoa yhdellä sivulla. Varhaisimmat havainnot sijoittuvat 1900-luvun ensimmäiselle puoliskolle ja viimeisimmät vuoteen 2016 saakka.

On kiehtovaa, miten jokaisen ufohavainnon taakse kätkeytyy ainutlaatuinen tarina. Aito kokemus kohtaamisesta. Tämä osoittaa, että varsin monet meistä uskovat siihen, että olemme jo kohdanneet maapallon ulkopuolista elämää täällä pohjoisessa Suomessakin.

Kuuluit sitten ufoskeptikoihin tai -believereihin, kannattaa tutustua oheisiin havaintoihin. Suomalaiset ufohavainnot -visualisointi piirtää yleiskuvan olosuhteista ja paikoista, joissa ufoja havaitaan. Lisäksi ensimmäistä kertaa on mahdollista tutustua yhdellä sivulla lähes kaikkiin kirjattuihin suomalaisiin ufo-tarinoihin. Kaksoisnapauttamalla havaintoa voit siirtyä lukemaan tarkempia tietoja siitä Suomen Ufotutkijoiden sivuille.

Tutustu suomalaisiin ufohavaintoihin

Tämä on ensimmäinen osa Suomi 100 vuotta -infografiikkasarjaa. Visualisoinnin teemana on vaihtoehtokulttuurit. Sovellus on totetettu D3.js-javascript-kirjastolla. Data on käsitelty R-ohjelmointikielellä. Katso myös muut tekemäni visualisoinnit aiheista kuntavaalit.

Tilaa Infograafikon uutiskirje

Välitän uutiskirjeen tilaajille uusimmat täällä julkaistavat infografiikat. Lisäksi uutiskirjeen tilaajana saat uusimmat vinkkini, miten jokainen voi esittää tietoa paremmin ja visuaalisemmin. Vinkit perustuvat kokemuksiini infografiikan ja datavisualisoinnin asiantuntijana.


TAGS > , , ,